Trupul este templul sufletului si a avea grija de el este o datorie. Partea materiala a vindecarii este poate cea mai usor de inteles si este si cea care se se cauta si se solicita cel mai des. Nu inseamna ca e si cea mai importanta dar nici nu trebuyie neglijata.

Primul aspect al videcarii materiale tine de ... materie. Adica de compozitie. Organismul isi poate "confectiona" singur celulele si tesuturile daca are materiile prime necesare. De aceea mancam!. Fara o sursa adecvata de alimente NUTRITIVE nu se poate dezvolta si vindeca nici un organism. Avem deci nevioie de apa, de peste 50 de elemente chimice simple, "minerale", de 12 componente ale proteinelor numiti aminoacizi esentiali, de 3 acizi grasi esentiali si de vreo 20 de vitamine. TOATE aceste elemente sunt esentiale, adica absolut necesare. fara ele organismul nu se poate repara. Unele pot fi puse in ceva rezerve dar altele trebuie consumate ZILNIC. Si cu cat sursa este mai buna, produsele sunt mai bune. De aceea in societatea actuala, bazata pe agricultura si zootehnie intensive, este nevoie de suplimente. Deoarece legumele, dfructele si cerealele actuale precum si carnea animalelor care le consuma au din ce in ce mai putine din TOATE elemntele nutritive de care avem nevoie. E pretul pe care il platim ca sa avem hrana ieftina si din belsug. De aceea e nevoie de suplimente. Companiile de suplimente pe care le folosesc cel mai des sunt Nature's Sunshine, Premier Research Labs, Forever Living, Limu.

Al doilea aspect al vindecarii materiale tine de structura. De aranjarea in spatiu a "pieselor". Chiar daca ele se aranjeaza "singure", datorita miscarii si gravitatiei, periodic o aranjare corecta duce la o dezvoltare si vindecare corecta. Fie ca e vorba de oarticulatii, organe interne, ligamente si tendoane, sau chiar pozitia dintilor, toate au o pozitie "optima" in care organismul functioneaza bine si corect. Daca apar modificari se consuma mai multe resurse pentru o aceeasi activitate si in timp apar deformari, constrangeri, limitari, etc care fie sunt o afectiune in sine fie ingreuneaza vindecarea altor afectiuni. Tratamentele chiropractice ajuta la eleiminarea acestor probleme daca sunt facute periodic - in general intre o data pe saptamana si o data pe luna, depinzand si de starea de sanatate a fiecaruia.