Sper ca deja stiti ca vindecarea nu e completă dacă nu este holistică. Cei care ati fost in vizită la cabinetul unde lucrez aţi fost probabil expusi la un intreg arsenal de forme de terapie naturală. Va invit acum să adăugaţi la acestea si armonia si vindecarea spirituală prin miracolele Icoanografiei Ortodoxe.

   Pentru a înţelege mai bine de ce eu sunt sigur că veţi găsi nu doar iluminarea spirituală, dar, si confort si vindecare va voi împărtăşi un pic din propria mea experienţă.
   Cu multi ani în urma, când am fost prima dată introdus in icoagrafiae bizantina am rămas cu un sentiment lăuntric nedefinit de căutare, de încercare de armonizare a ce vedeam cu ce simteam. Mă intrebam de ce iconarul a folosit culori atât de puternice, forme aşa de regulate, o reprezentare prea simbolică şi simplă a figurilor religioase? Chiar dacă am înţeles apoi că icoanele au fost menite să sublinieze mai degrabă sfinţenia scenei decât umanitatea ei am fost totuşi un pic dezamăgit de lipsa de "frumuseţea umană" în comparaţie cu picturile Occidentale ale scenelor similare.
   Am aflat apoi despre eforturile depuse de iconografi orientali de a păstra tradiţia, pentru ca icoanele să poată crea conexiuni între experienţa noastră limitată care are nevoie de simboluri şi simplitate şi infinitatea lumii şi a Creatorului ei. Şi apoi am aflat despre icoanele făcătoare de minuni, atât de multe in Tradiţia Ortodoxă, cele mai multe dintre ele fiind legate de vindecare şi de îndeplinirea celor mai puternice nevoinţe ale celor ce se rugau.

   Fără a pune în discuţie aspectul sacru al icoanelor, sau a incerca sa « explic » intervenţia divină, dar fiind totuşi şi fizician şi medic m-am tot intrebat cum şi de ce acestea au efect pentru anumite persoane şi nu pentru altele sau pentru toate şi mai ales care este modul final, la nuvel uman si biologic prin care se primeşte şi se intrupează binecuvântarea lui Dumnezeu. 

   Revenind la la zile noastre, în perioada în care învăţam, studiam şi făceam tratamente naturiste şi holistice şi am ajuns şi eu la concluzia că vindecarea nu este doar în trup ci trebuie să se petreacă şi în inimă şi în minte. Acesta este motivul pentru care în majoritatea tratamentelor pe care le fac, am încercat să le explic pacienţilor mei că, dacă mintea lor nu comunică cu inima si trupul in mod corect, vindecarea este fie încetinită fie nu se petrece de loc până ce această comunicare armonică nu este restabilită. Unii dintre pacienţi ar putea chiar să-şi amintească şi că le spuneam că mintea lor nu contribuie la vindecare şi că trebuie să o ajutam să se reechilibreze, prin armonizarea parţilor ei emoţionale şi logice. Pentru a face aceasta si a inlătura interferenţele care există am folosit în general anumite proceduri de respiraţie şi mişcările oculare incluse in procedura descrisa anterior (BEST) şi apoi i-am pus să se gandească simultan la anumite aspecte sau realităţi emoţionale şi logico-numerice. De cele mai multe ori procesul este necesar să se repete de cateva ori până când armonia şi coerenţa trup-minte a fost restaurată, lucru pe care am şi invătat sa-l testez şi pe care vă şi recomand să-l testaţi şi d-voastră periodic.
   Recent, a trebuit să modific procedurile folosite, având nevoie de reprezentare mai generală şi mai simbolică a stimulilor folosiţi pentru a echilibra părţile emotională şi logică şi aşa am ajuns să folosc culori şi forme. Si apoi m-am tot gândit cum pot fi acestea puse împreună, mai ales cand e nevoie de multiple repetări - culori si forme, forme si culori care să şi reprezinte şi să şi inducă armonie şi vindecare. Si am avut o revelaţie: icoanele. Icoanele noastre ortodoxe inglobează ambele. Trebuie doar ca persoana care caută să fie deschisă către ele şi să o găseasca pe cea care îi "vorbeşte" cel mai tare dintre toate. Cea care m-a ajutat să realizez toate acestea este aceeaşi persoană care a realizat şi icoanele pe care vă invit să le vedeţi in mod direct: www.icontip.com - d-na Titiana Popa.

   Asa că acum ştiu şi vă pot spune cu certitudine şi d-voastră: atunci când, în faţa unei anumite icoane ajungeţi să fiţi în acea stare de deschidere si ascultare prin care vă rugaţi lui Dumnezeu, inima si mintea dumneavoastră sunt receptive şi la armonia pe care rugăcunea, simbolurile, formele şi culorile le pot aduce în dumneavoastră. Astfel, cu binecuvântarea lui Dumnezeu puteţi primi nu numai vindecare dar chiar si o minune. Acum cred - de fapt ştiu - că pentru fiecare dintre dumneavoastră există o icoană, (sau mai multe) - dar nu o icoană oarecare ci chiar Icoana care vă poate aduce armonia şi va canaliza in cea mai mare deplinătate harul lui Dumnezeu. Veţi avea propria dumneavoastra Icoană făcătoare de minuni. Trebuie doar să o căutaţi.

   Puteţi incepe prin a contempla picturile din bisericile noastre, a vă bucura de spiritualitatea, simplitatea si simbolismul creştinismului ortodox şi mai ales a căuta o icoana a dumneavoastră, dar nu numai cu ochii, ci mai ales cu mintea şi cu inima.